17. maifeiring

person av Trude Meland, Norsk Oljemuseum
På Frigg ble enhver anledning brukt til å gjøre noe spesielt for de ansatte. 17. mai var intet unntak.
— 17.mai-stemning på helidekk på DP2 i 2005. Foto: Total/Norsk Oljemuseum
© Norsk Oljemuseum

På Frigg ble enhver anledning brukt til å gjøre noe spesielt for de ansatte. 17. mai var intet unntak. Da sto de Friggansatte opp til flaggheising, eggedosis og alkoholfri champagne på helikopterdekket. Hvis været tilsa at de ikke kunne samles ute, ble helikopterhangaren bruk. Her ble festtalene holdt før folk gikk for å kle seg om. For i 17. mai toget var det beste kostyme som talte. Toget gikk komplekset rundt med egen Friggfane i front og de ulike gruppers faner og flagg bak.

God mat, som for mange var selve kjennetegnet på Frigg, hadde stor betydning også på nasjonaldagen. Etter toget kom marsipankakene frem og under festmiddagen ble det ikke spart på noe. På kvelden samlet alle seg i dagligrommet og i god 17. mai tradisjon ble det servert pølser, is og spekemat og det ble delt ut premier for beste kostyme i toget. Underholdningen sto enten de ansatte selv for eller det ble fløyet inn artister for anledningen. I de første årene ble også den engelske og den franske nasjonaldagen feiret. Disse arrangementene forsvant etter hvert som nordmann ble mer dominerende på Friggfeltet.

Publisert 12. desember 2019   •   Oppdatert 29. juli 2020
© Norsk Oljemuseum
close Lukk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *