Yom Kippur og oljekriseNavnet Odin

Funn av Odinfeltet

person av Trude Meland, Norsk Oljemuseum
Den 28. mars 1974 oppdaget Esso gassfeltet Odin i blokk 30/10 mellom 1997 og 2067 meter under boredekket på riggen "Drillmaster". Blokken ble tildelt i andre konsesjonsrunde i 1969 og utvinningstillatelsen fikk nummer PL030.
— Boreriggen Drillmaster. Foto: Ukjent/Norsk Oljemuseum
© Norsk Oljemuseum

Odin reservoaret var en geologisk del av Friggfeltet og lå 26 kilometer nord for Frigg på ca. 100 meters vanndybde. Esso var rettighetshaver (100 prosent) på Odin, men gassen ble transportert i rørledning til TCP2 plattformen på Frigg.

Det meste av behandlingen av gassen ble foretatt der, før den ble transportert i Friggrørledningene til St Fergus i Skottland. Gassen ble solgt til British Gas Corporation. Odin produserte gass i ti år mellom 1984 og 1994.

Yom Kippur og oljekriseNavnet Odin
Publisert 24. oktober 2017   •   Oppdatert 15. juni 2020
© Norsk Oljemuseum
close Lukk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *