Frigg funnet på britisk sideFrigg er drivverdig

Hovedkontrakter blir inngått

person av Harald Tønnesen, Norsk Oljemuseum
"Centre de Coordination de Projet Frigg", koordinasjonskontoret for Friggprosjektet, fikk flere utbyggingskonsepter til vurdering.
— Tegning og kart over Friggfeltet med pumpeplattformen MCP-01 og gassterminalen i St Fergus.
© Norsk Oljemuseum

Sommeren 1972 hadde operatøren klar en planskisse hvor følgende plattformer inngikk: to boreplattformer, en behandlingsplattform, en boligplattform og en kompresjonsplattform. Elf hadde en svært liten prosjektorganisasjon, og måtte derfor gi store fullmakter til de to konsulentfirmaene som fikk hovedkontrakter. Disse var ikke bare ledelses- og prosjekteringskonsulenter, men var samtidig leverandører.

McDermott ble hovedkontraktør for ledelse, teknisk prosjektering og kontroll for alle stålplattformene. Ingeniørfirmaet Brown & Root ble hovedkontraktør for ledelse, teknisk prosjektering og kontroll for forbindelsessystemene mellom plattformene.

Frigg funnet på britisk sideFrigg er drivverdig
Publisert 24. oktober 2017   •   Oppdatert 15. juni 2020
© Norsk Oljemuseum
close Lukk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *