Elf flytter til StavangerHovedkontrakter blir inngått

Frigg funnet på britisk side

person av Gunleiv Hadland, Norsk Oljemuseum
I januar 1972 boret "Ocean Traveler" en brønn i blokk 10/1 på britisk side.
— "Ocean Traveler" ligger oppankret i Dusavik, rett utenfor Stavanger. Foto: Harry Nor-Hansen/Norsk Oljemuseum
© Norsk Oljemuseum

På grunn av storm måtte boringen avsluttes, men en ny brønn ble boret i mars og april. Denne brønnen bekreftet at petroleumsforekomsten strakte seg over på britisk sokkel. Esso boret nord for Petronords funn, i blokk 30/10 (hvor Odin senere ble funnet), og fant at en liten del av reservoaret strakte seg i den retningen.

Det ble også satt i gang ytterligere seismiske undersøkelser. Strukturen viste seg å være mindre og mer komplisert enn hva de første undersøkelsene viste. Likevel utgjorde reservoaret et stort gassfelt, og det ble besluttet å starte utvinning fra feltet. Frigg var da det største og nordligste kjente gassfunnet i Nordsjøen. Utvinning av olje ble vurdert, men oljelaget ble den gang regnet å være for tynt for utvinning.

Elf flytter til StavangerHovedkontrakter blir inngått
Publisert 24. oktober 2017   •   Oppdatert 20. oktober 2020
© Norsk Oljemuseum
close Lukk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *