Frigg er drivverdigFordelingsspørsmålet

Kontoret flyttes

person av Trude Meland, Norsk Oljemuseum
Elf hadde siden 1967, da selskapet slo seg ned i Stavanger, leid baseområde og kontorbygg av Torolf Smedvig og Norsea på Strømsteinen. På grunn av funnet av Friggfeltet og at den administrative delen av Elf ble flyttet fra Oslo til Stavanger, ble området snart for lite.
— Oversiktsbilde av Dusavik med basen og hovedkontoret til Elf i Stavanger. Foto: Arnfinn Nergaard/Norsk Oljemuseum
© Norsk Oljemuseum

Torolf Smedvig eide også et området i Dusavik han planla som baseområde. Elf inngikk en leieavtale for deler av området. Smedvig tok på seg å planere ut området, og sette opp et nytt bygg. Ved St Hans tider i 1972 kunne bygget tas i bruk.

Da Elf flyttet inn i det nye kontorbygget i Dusavik, var staben vokst til 20. Bygget var et kombinert lager- og kontorbygg på 1300 kvadratmeter. Men på grunn av høy aktivitet tok det ikke lang tid før også dette bygget viste seg å være for lite, og planleggingen av enda et nybygg startet. I 1975 sto også påbygget ferdig.

Frigg er drivverdigFordelingsspørsmålet
Publisert 24. oktober 2017   •   Oppdatert 20. oktober 2020
© Norsk Oljemuseum
close Lukk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *