Elf operatør på TromsøflaketKvinnelig plattformsjef

Frigg TCP2 utvidelsesprosjekt

person av Harald Tønnesen, Norsk Oljemuseum
Det ble installert moduler på plattformen TCP2 (TCP2 Extension) som skulle gjøre det mulig å ta i mot og behandle gass fra Odinfeltet og Nordøst Frigg.
— Fra modul M50 på TCP2, installert i forbindelse med utvidelsesprosjektet. Foto: Total E&P Norge A/S/Norsk Oljemuseum
© Norsk Oljemuseum

For at gassen fra Odin skulle kunne transporteres gjennom Friggsystemet, var det nødvendig å øke transportkapasiteten. Det ble installert ekstra kompresjonsutstyr på plattformen MCP-01, for å oppnå en slik kapasitetsøkning. Prosjektet ble kalt FNATEC «Frigg Norwegian Association Transportation Expansion of Capacity». Planleggingen av FNATEC startet i mai 1981 og resulterte i installering av kompresjonsanlegg på MCP-01 to år senere.

Når gass transporteres hundrevis av kilometer gjennom en rørledning vil trykket synke, noe som resulterer i at det på et tidspunkt kan transporteres mindre gass. Kompressorene økte kapasiteten på rørledning 2 (den norske rørledningen), og dermed økte mengden gass som måtte prosesseres på St Fergus terminalen. Kompresjonsutstyret på MCP-01 var i drift til 1987.

Elf operatør på TromsøflaketKvinnelig plattformsjef
Publisert 3. april 2018   •   Oppdatert 1. juli 2020
© Norsk Oljemuseum
close Lukk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *