ProsjektorganisasjonFrigg-avtale på plass

Société Nationale Elf Aquitaine

person av Trude Meland, Norsk Oljemuseum
Den 1. januar 1976 ble Société Nationale Elf Aquitaine (SNEA) opprettet. Selskapet ble vanligvis omtalt som "Elf Aquitaine".
— Elf Aquitaine-pin
© Norsk Oljemuseum

Det var en fusjon av de statlige franske oljeselskapene Elf (ERAP) og Aquitaine (SNPA). Den franske regjeringen ønsket å styrke fransk oljeindustri i den internasjonale konkurransen. Styrket av fusjonen gikk SNEA inn i en periode med rask vekst og internasjonal ekspansjon.

Selskapet gikk tungt inn i verdens viktigste petroleumsmarked, USA. Aquitaine sitt norske datterselskap fusjonerte med Elf Norge til Elf Aquitaine Norge A/S (EAN) den 30. juni 1977. Da var det gått halvannet år siden morselskapene fusjonerte.

ProsjektorganisasjonFrigg-avtale på plass
Publisert 3. april 2018   •   Oppdatert 23. juli 2020
© Norsk Oljemuseum
close Lukk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *