Frigg funnet!Frigg funnet på britisk side

Elf flytter til Stavanger

person av Trude Meland, Norsk Oljemuseum
Fra 1967 hadde Elf Norge AS kontor både i Oslo og i Stavanger. Den administrative avdelingen av selskapet lå til kontoret i Oslo, mens den tekniske avdelingen ledet av Paul le Rest lå i Stavanger. I 1971, straks etter funnet av Friggfeltet, ble det bestemt at den administrative avdelingen av Elf også skulle til Stavanger.
— Det norske, det franske og ELF sitt flagg. Foto: Robert P.Johannessen/Norsk Oljemuseum
© Norsk Oljemuseum

Det hadde vist seg at det var vanskelig å drive et selskap hvor administrasjonen og den tekniske avdelingen lå i hver sin by. I juli 1971 dro derfor Bernard Moysset til Stavanger hvor har fikk ansvaret for å bygge opp en administrativ avdeling. Kontoret i Oslo ble lagt ned, og i noen måneder hadde Elf Norge bare kontor i Stavanger.

Dette viste seg lite formålstjenlig. Gilles Montegudet ble derfor sendt fra Paris for å gjenåpne Oslokontoret. Når de administrative oppgavene var flyttet til Stavanger, kunne kontoret i Oslo fokusere på kontakten med politikere og embetsverk.

Organisasjonen og avdelingsinndelingen i Stavanger kom på plass. Michael Berthon fikk ansvaret for leting, Bernard Moysset ble leder for administrasjon, personalet og for finans- og samarbeidsavdelingen og Jean Renoux ble leder for produksjon.

Øverste leder i Norge var Paul le Rest. Men selv etter organisasjonen kom på plass i Stavanger ble utbyggingen av Friggfeltet ledet fra Paris.

Med sammenslåingen av den administrative og den tekniske avdeling, ble basen på Strømsteinen i Stavanger for liten, og det ble bestemt å finne et nytt baseområde.

Høsten 1971 ble det skrevet kontrakt mellom Elf Norge og Torolf Smedvig om leie av baseområde i Dusavik. Smedvig tok på seg å planere området og bygge kontorbygg. Midtsommer 1972 kunne 20 ansatte flytte inn på 1300 m² fordelt på lager og kontor.

Frigg funnet!Frigg funnet på britisk side
Publisert 24. oktober 2017   •   Oppdatert 20. oktober 2020
© Norsk Oljemuseum
close Lukk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *