Frigg-avtale på plassMCP-01 installeres

DP2 installeres på feltet

person av Harald Tønnesen, Norsk Oljemuseum
DP2 var en bore- og produksjonsplattform på den norske siden av Friggfeltet.
— Stålunderstellet til DP2 er dratt av lekteren som fraktet det ut til feltet, og er i ferd med å plasseres i rett posisjon. Foto: TotalFinaElf/Norsk Oljemuseum
© Norsk Oljemuseum

Understellet og dekkrammen ble produsert av Union Industrielle et d’Enterprise (UIE) i Cherbourg i Frankrike og modulene i St Wandrille mens helikopterdekket kom fra Lowestoft i England. Alle modulene var prefabrikert og fraktet på lektere fram til Friggfeltet i tiden mai til juli 1976.

Understellet, som var en stålramme med åtte ben, ble senket i havet den 11. mai 1976 på 98 meters dyp og pælet fast til bunnen. Senkingen foregikk uten større problemer. Dette var et viktig steg for Elf ettersom det var utført betydelige beregninger og tester av sjøsettingen etter uhellet med DP1.

Dekkrammen ble løftet på plass av kranfartøyet Micoperi PM27 den 4. august. I slutten av oktober fulgte boligkvarter og helikopterdekk. Produksjonsmodulene, bl.a. boreriggen Forex Unifor I, kom først på plass våren 1977 og boringen startet i juli samme år. Hele prosessen fra utskiping til de første brønnene kunne bores varte fra mai 1976 til juli 1977.

Frigg-avtale på plassMCP-01 installeres
Publisert 3. april 2018   •   Oppdatert 20. oktober 2020
© Norsk Oljemuseum
close Lukk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *