Kong Olav åpner Frigg-feltetFjerde konsesjonsrunde

Dronning Elizabeth åpner St Fergus

person av Kathryn Steenson, University of Aberdeen
Den 9. mai 1978 ankom dronning Elizabeth II sammen med hertugen av Edinburgh St Fergus for å foreta den offisielle åpningen av mottaksterminalen for gassen fra Frigg.
— Dronning Elisabeth avduker to minneplaketter i anledning åpningen av mottaksanlegget for Frigg-gassen i St. Fergus i Skottland. Rene Granier de Lilliac, styreformann i Total bivåner det hele. Den offisielle åpnings- dato var 09.05.1978 - dagen etter den offisielle norske åpningen av Friggfeltet.
© Norsk Oljemuseum

Dagen før hadde kongen av Norge ledet den seremonielle åpningen av Friggfeltet. Som inviterte gjester til St Fergus var representanter fra britiske og norske myndigheter, diplomater og selskaper som hadde eierskap og opererte St Fergus. Dronningens selskap ankom terminalen litt over klokken elleve på formiddagen.

Etter noen korte presentasjoner om Total og Frigg fikk dronningen og hennes selskap en omvisning på terminalen og de fikk møte ansatte fra Total, Elf og British Gas. 800 lokale skoleelever var også invitert for anledningen. En plakett ble avduket klokken halv ett og seremonien ble etterfulgt av lunch. Dronningen fikk forært et maleri.

Samtidig ble det feiret både i Grosvenor House i London og på universitetet i Aberdeen. Her fulgte gjestene arrangementet i St Fergus over satellitt. I hovedstaden var ministre og personer fra industrien med på feiringen. Av de inviterte til lunchen på universitetet var akademikere, lokale MPs (Menber of Parlament) og representanter fra fylket (council).

Kong Olav åpner Frigg-feltetFjerde konsesjonsrunde
Publisert 3. april 2018   •   Oppdatert 2. juli 2020
© Norsk Oljemuseum
close Lukk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *