Produksjon fra CDP1Boring på DP2

Første bedriftsforsamling i Elf

person av trude Meland, Norsk Oljemuseum
Etter aksjeloven skulle det opprettes en bedriftsforsamling i alle bedrifter over 200 ansatte. Den 1. oktober 1977 ble bedriftsforsamling opprettet i Elf.
© Norsk Oljemuseum

Den besto av tolv medlemmer hvorav fire representanter for de ansatte og åtte fra generalforsamlingen. I følge aksjeloven skulle bedriftsforsamlingen føre tilsyn med bedriftens styre og administrerende direktørs forvaltning av selskapet.

De ansattes representanter hadde ingen direkte innflytelse så lenge de ikke var i flertall. For de ansatte ble bedriftsforsamlingen et kontaktorgan mellom ledelse og ansatte gjennom møter og gjennom innsyn og mulighet til å kommentere styrets vedtak. Bedriftsforsamlingen overtok på den måten deler av Staff-komiteens funksjon.

Produksjon fra CDP1Boring på DP2
Publisert 3. april 2018   •   Oppdatert 30. juni 2020
© Norsk Oljemuseum
close Lukk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *