Fase 1 – første gass fra FriggFørste bedriftsforsamling i Elf

Produksjon fra CDP1

person av Harald Tønnesen, Norsk Oljemuseum
Boringen av produksjonsbrønnene under CDP1 startet i 10. november 1976. Det var 24 brønner i alt som var gruppert med 12 brønnhoder på hver side av en brannvegg.
— Boredekket på CDP1. Foto: Elf Aquitaine Norge A/S /Norsk Oljemuseum
© Norsk Oljemuseum

Den 13. september 1977 etter at de syv første brønnene var ferdig boret, ble feltet åpnet og gassen strømmet fra CDP1 til Skottland. Men det gikk helt fram til desember 1978 før arbeidet med å bore og komplettere alle brønnene på CDP1 var ferdig.

Gassen fra brønnene ble den første tiden renset for å fjerne vann, kondensat og sand, men da det på et tidlig tidspunkt viste seg at reservoaret produserte lite vann og sand, ble dette utstyret frakoblet. Det samme skjedde på DP2. Mengden av gass fra hver brønn ble kontrollert med en strupeventil, og derfra gikk gassen via en samleledning til to 26» rørledninger for videre transport til prosessplattformen TP1.

Fase 1 – første gass fra FriggFørste bedriftsforsamling i Elf
Publisert 3. april 2018   •   Oppdatert 30. juni 2020
© Norsk Oljemuseum
close Lukk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *