Elf oppdager et oljefeltAlwyn i produksjon

Navnet Frøy

person av Kristin Øye Gjerde, Norsk Oljemuseum
Frøy er ifølge norrøn mytologi fruktbarhetsgud, opprinnelig av vaneslekt. Vanene var gudene for grøde, fruktbarhet og kjærlighet.
— Frøy med sverdet og galten Gyllenbuste. Illustrasjon i Walhall: Germanische Götter- und Heldensagen. Für Alt und Jung am deutschen Herd. Felix Dahn, Therese Dahn, 1901. Av Johannes Gehrts (1855-1921) (Public domain, beskåret)
© Norsk Oljemuseum

Frøy var sønn av Njord og tvillingbror av kjærlighetsgudinnen Frøya som han også var gift med. Søskenekteskap var ikke så uvanlig hos vanene. Han bodde i Alvheim og eide skipet Skibladne og galten Gullinbuste. Med makt tiltvang han seg dessuten ekteskap med jotnekvinnen Gerd. I følge Snorre var han stamfar til Ynglingeætten, den norske kongeslekten som blant annet Harald Hårfagre stammet fra.

Elf oppdager et oljefeltAlwyn i produksjon
Publisert 4. april 2018   •   Oppdatert 2. juli 2020
© Norsk Oljemuseum
close Lukk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *