Installasjon av Nordøst FriggElf åpner kontor i Harstad

Fase 3 – Kompressoranlegg på Frigg TCP2

person av Harald Tønnesen, Norsk Oljemuseum
Etter hvert som gassen fra Frigg reservoaret ble produsert, ville trykket falle. British Gas Corporation hadde krav på å få levert gassen med et konstant trykk, og derfor måtte det installeres utstyr på Frigg som kunne holde trykket ved like i gassrørledningen. Dette var Fase 3 i feltets utvikling.
— Fra Elf Monthly, september 1981.
© Norsk Oljemuseum

Tre kompressorer (en for hver prosesslinje), strømgeneratorer og prosesskontroll moduler ble installert på prosessplattformen TCP2. Kompressorene som skulle betjene begge prosessplattformene (TP1 og TCP2), ble installert mellom separatorene og tørkeenhetene på TCP2.

Modulene med kompressorene og prosesskontroll ble bygget i Orkanger, støttefunksjoner ved Nymo i Grimstad og modulene med de to turbindrevne stømgeneratorer i Kristiansand. Under installasjonsarbeidene ble plattformen stengt ned i en lengre periode. Den første kompressoren kom i drift den 24. september 1981 og den siste den 20. november 1981.

Installasjon av Nordøst FriggElf åpner kontor i Harstad
Publisert 3. april 2018   •   Oppdatert 1. juli 2020
© Norsk Oljemuseum
close Lukk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *